Ajankohtaisia

kuulumisia

 

Blogi

  

 • Microsoft-huijauspuhelut - kerrataan vielä!

  Niin sanotut Microsoft-huijaukset ovat tällä hetkellä erittäin yleisiä. Niissä rikollinen soittaa ja esiintyy tunnetun yrityksen edustajana ja yrittää tavalla tai toisella selvittää uhrin tietoja. Puhelu aloitetaan tiedustelemalla esimerkiksi, käyttääkö henkilö tämän tunnetun yrityksen tuotteita. Esimerkiksi Microsoft ei todellisuudessa soita itse suoraan asiakkailleen.

  Huijarit käyttävät tekaistuja numeroita, joten tämän vuoksi huijaussoittoja on vaikea estää. Kun numerot eivät noudata mitään tiettyä kaavaa, on yksittäisen henkilön vaikea tietää, että kyseessä on rikollisilta tuleva puhelu – varsinkin, jos puhelu tulee suomalaisesta numerosta.

  Ulkomaisten numeroiden kohdalla tilanne on helpompi. Jos et odota puhelua ulkomailta, hyvä vinkki on jättää niihin vastaamatta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota numeron pituuteen. Kontisen mukaan huijarit ovat käyttäneet numeroita, jotka ovat pidempiä kuin tavallisesti.

  Itse puheluihin vastaaminen ei ole vaarallista.

  Puheluun voi vastata ja kuunnella, mitä siellä kerrotaan. Jos se kuulostaa höpöhöpö-jutulta, niin puhelu kannattaa katkaista heti. Puhelu itsessään ei ole vaarallinen, jos ei anna mitään tietoja itsestään tai noudata puhelussa annettuja ohjeita. Pelkkä soitto ei siis vaaranna päätelaitetta, tietoturvaa, henkilötietoja tai luottokorttitietoja.

    Takaisin
 •   Arkisto

Seuraa meitä myös Facebookissa!

 
 
 

Opiferum Oy

Hämeentie 2
13200 Hämeenlinna

         

Sopimusehdot  - Tietosuojaseloste - Evästeasetukset