Ajankohtaisia

kuulumisia

 

Blogi

  

 • Netin hiilijalanjälki

  Ilmastonmuutos on herättänyt monet miettimään elämäntapojaan. Sosiaalisessa mediassakin trendaavat teemakampanjat kuten ”Lihaton lokakuu” ja ”Kävele töihin” innostavatkin yhä useampia. Harva kuitenkin tiedostaa, kuinka paljon esimerkiksi netin käyttö kuormittaa ympäristöä – kasvavalla vauhdilla.

  Verkkopalvelujen ylläpitäminen vaatii poikkeuksetta palvelimen, joka tavallisesti vuokrataan isommista palveluntarjontaan keskittyneistä palvelinkeskuksista. Esimerkiksi Facebookin ja Googlen kaltaiset jättipalvelut ovat meidän käytössämme valtavien palvelinkeskusten ansiosta. Näiden virrankulutus vaadittavien yhteyksien ja palvelinlaitteiston ylläpitämiseksi on ekologisesti merkittävä energiasyöppö.

  Eko-talkoot ovat käynnissä myös meillä Opiferumilla. Suoritamme palvelinvaihdoksen marraskuun lopulla, jonka myötä pystymme päivittämään julkaisualustamme PHP-version uudempaan. Uuden PHP-version myötä tarjoamamme verkkopalvelun nopeus kasvaa ja palvelimen kuorma kevenee. Vähennämme siis päivityksen myötä osaltamme 50% hiilijalanjälkeämme ja lisäksi saavutamme lisää nopeutta verkkosivuillemme.

  Ja tietysti meillä toimistolla myös kierrätetään!

  "Opiferumin koodarit"

    Takaisin
 •   Arkisto

Seuraa meitä myös Facebookissa!

 
 
 

Opiferum Oy

Hämeentie 2
13200 Hämeenlinna

         

Sopimusehdot  - Tietosuojaseloste - Evästeasetukset