Ajankohtaisia

kuulumisia

 

Blogi

  

 • Saavutettavuusdirektiivi edistää yhdenvertaisuutta verkossa

  Suomessa on 1 254 800 ihmistä, jotka tarvitsevat saavutettavuutta. Maailmanlaajuisesti jopa 15% ihmisistä ei pysty käyttämään verkkopalveluita, koska niitä ei ole suunniteltu oikein.

  Mitä se saavutettavuus on?

  Se tarkoittaa helpommin käytettäviä verkkopalveluita joissa asiat ilmaistaan myös selkokielellä. Saavutettavaa verkkopalvelua pystyy kuka tahansa käyttämään ja ymmärtämään. Verkkosivun käyttäminen onnistuu, vaikka ei näkisi tai kuulisi tai pystyisi käyttämään kahta kättä ja kymmentä sormea.

  Direktiivi saavutettavuudesta - keitä se koskee?

  Direktiivi koskee julkishallinnon verkko- ja mobiilipalveluita. Mukaan kuuluvat siis esimerkiksi kunnat, koulut ja virastot, mutta vaatimusten piiriin kuuluvat myös vesi- ja energiahuolto, posti ja liikenne. Se koskee myös toimijoita, jotka saavat valtiolta tukea verkkopalveluihin.

  Verkkosivujen saavutettavuutta kannattaa kuitenkin miettiä kaikkien käyttäjien kannalta. Selkokieliset ja selkeät nettisivut vähentävät mm. turhia kyselyjä, kun tieto on helposti luettavissa nettisivuilta.

  Ennen 23.9.2018 julkaistujen verkkosivustojen pitää olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020 mennessä. Voit aloittaa kartoittamalla nykytilanteen, me autamme siinä!

    Takaisin
 •   Arkisto

Seuraa meitä myös Facebookissa!

 
 
 

Opiferum Oy

Hämeentie 2
13200 Hämeenlinna

         

Sopimusehdot  - Tietosuojaseloste - Evästeasetukset