Ajankohtaisia

kuulumisia

 

Blogi

  

 • Salasanapankki muistisi avuksi

  Salasanojen viidakko on nykyajan vitsaus. Lähes joka palveluun on eri salasanat ja käyttäjätunnukset. Lisäksi niiden pitäisi olla tarpeeksi vaikeita ja turvallisuuden vuoksi niitä pitäisi vaihdellakin välillä.

  Tähän tuo apua erilaiset salasanaohjelmat.

  Salasanojen hallintaohjelmia on periaatteessa kahdenlaisia. Toiset tallentavat salasanat ilman verkkoyhteyttä toimivaan salasanaohjelmaan, joka pitää salasanat omalla koneellasi turvassa. Toiset tallentavat ne ohjelman pilvipalveluun, jolloin salasanat ovat tallessa, vaikka koko kone hajoaisi.

  Pilvipalveluissa on riskinsä: jos ilkeämielinen taho onnistuu tekemään tietomurron, suuri määrä tietoa voi päätyä vääriin käsiin. Toisaalta aivan riskitön ei ole myöskään omalla koneellasi oleva ohjelma, jos siihen asentuu tietämättäsi virus.

  Salasanaohjelmien huono puoli on se, että jos unohdat pääsalasanan ohjelmaan, niin et pääse enää tietoihin millään käsiksi. Monissa ohjelmissa voit kuitenkin asettaa salasana-apuvinkin muistia virkistämään.

  Salasanaohjelmia on mm. F-Secure, LastPass ja Bitwarden sekä monia muita. Näistä F-Secure ja Bitwarden ovat suomenkielisiä.

    Takaisin
 •   Arkisto

Seuraa meitä myös Facebookissa!

 
 
 

Opiferum Oy

Hämeentie 2
13200 Hämeenlinna

         

Sopimusehdot  - Tietosuojaseloste - Evästeasetukset